Joris Visser      Portfolio      C.V.      ContactJoris Visser (1980) is oprichter van Bureau Sculptaal, een ontwerpbureau gespecialiseerd in naamgeving. Daarnaast is hij zelfstandig ontwerper, creatief adviseur en docent, met expertise op gebied van design, drukwerk, technologie, taal en geluid.

Kernwaarden:
- Hoge Kwaliteit in Vorm en Inhoud.
- Flexibiliteit en Persoonlijke Service.
- Liefde voor Taal en Visuele Communicatie.

Joris Visser Bureau Sculptaal

"Sterke concepten vertaald in passende vakkundige vormgeving".


"De kwaliteit van de grote ontwerpbureau's,
maar met een freelance prijs en persoonlijke service".


___

In 2007 studeerde Joris cum laude af aan de Design Academy Eindhoven met o.a. het project Sculptaal; een project over het ontwerpen van taal en nieuwe woorden. Kort hierna verscheen het boek Sculptaal bij uitgeverij De Jonge Hond en startte hij zijn eigen onderneming, gericht op ontwerp met naamgeving als basis. Sculptaal was in 2010 en 2011 een dagelijkse rubriek in NRC.next, waarin iedere dag een nieuw ontworpen woord werd gepresenteerd, gebaseerd op de ontwikkelingen uit de actualiteit. Ook nu nog verspreid Bureau Sculptaal woordcreaties via sociale media als twitter en facebook.

Als communicatie-ontwerper voorziet Joris in o.a. logo’s, huisstijlen, boeken, presentaties, exposities, lezingen en ontwerp voor openbare ruimten. Tot zijn opdrachtgevers behoren partijen als Philips, Gemeente Eindhoven, Academisch Ziekenhuis Maastricht, Ja-maar, TU Eindhoven, Studio Anthon Beeke en het Italiaanse designmerk Alessi.

In zijn ontwerpen hebben logica en ratio een grote rol en streeft hij naar waarheid en exactheid in concept, vorm, betekenis en productiemethode. Evenwel zoekt hij naar vernieuwing en originaliteit, is niet vies van humor en speelt met de grenzen van bestaande regels en kaders.

In zijn vrije tijd houdt Joris zich bezig met verschillende projecten omtrent muziek. Hij speelt piano (o.a. blues, jazz en boogiewoogie) en produceert electronische muziek in zijn eigen muziekstudio.Mobile Site

post@jorisvisser.nl
+31(0)6—1478 5591

Bureau Sculptaal